Om Indoboard - bästa balansbrädan”Get INDO it!”

Indoboard utvecklades från början för att göra balansträning tillgängligt för alla – på ett enkelt och roligt sätt! Balansbrädan designades för att kunna användas inomhus av allt mellan unga, vuxna och äldre nybörjare till professionella atleter. Målet var en lättillgänglig produkt som skulle göra det möjligt för alla att ta del av balansbrädans otroliga fördelar – och som det lyckades! Indoboards balansbrädor är idag marknadens mest populära och mest använda.


Hunter Joslin – the Inventor

Indoboards skapare och grundare, Hunter Joslin från Florida, uppfann balansbrädorna på 70-talet. Han var själv surfare och utvecklade brädorna som ett komplimenterande sätt att träna surfing och balans på land. Original-brädan, som knappt skiljer sig alls från den vi kör med idag, användes redan då både av nybörjare och avancerade surfare. Plötsligt blev det möjligt att öva surfing närsomhelst och varsomhelst – även på regniga dagar utan vågor.


Från att ha koncentrerat sig på surf-världen under 70-talet spred sig Indoboarden först till resten av alla världens bräd-sporter för att sedan ta sig vidare till där vi befinner oss idag – när vi kan se Indoboards precis överallt. Tack vare en unik kombination av att vara en enkel produkt som alla kan använda helt utefter sin egen förmåga har Indoboard fått enorm spridning världen över. Indoboarden är ett multifunktionellt träningsredskap som alla kan ha roligt med!

Indoboard Hunter hallifornia

Träningsfördelarna är oändliga! 

Från den första prototypen år 1975 till idag har Indoboard vuxit sig till att bli det absolut största märket i branschen när det kommer till balansträningsredskap. Oavsett hur du använder din Indoboard eller varför du tränar med den är resultatet samma för alla; du förbättrar din balans och stärker din core enormt.

Indoboards popularitet ökar hela tiden vilket är otroligt roligt att se! Just nu blir intresset framförallt större inom fitness-världen som är full av innovative idéer och människor som letar efter nya, säkra, effektiva och roliga sätt att träna på. Här har Indoboarden visat sig vara ett perfekt redskap – tack vare sina direkta positiva effekter på balans, stabilitet, rörlighet, koordination, benstyrka och bålstyrka – för att inte tala om koncentration och fysisk och mental uthållighet.

Intresset växer konstant i takt med att allt fler blir medvetna om hur viktig det är med balans. Balansen är central i precis allt vi gör. Precis som konditionen är balansen också en färskvara som måste underhållas – och som blir bättre hela tiden ju mer vi övar den. 

Balansträning minskar även risken för skador genom att hjälpa oss att undvika dem – tack vare förbättrad stabilitet i anklar, knän, höfter, rygg och överkropp. Om skadan ändå skulle inträffa har vi balansträningen där som en oslagbar hjälp vid rehabilitering. 


Indoboarding är dessutom väldigt roligt!

Indoboard-sporten utvecklas konstant och listan med nya utmaningar, övningar och tricks växer hela tiden. Det är antagligen det bästa med Indoboard – du kan alltid utvecklas och alltid bli bättre. Följ oss jättegärna på Instagram och Facebook för inspiration! Kolla också in Indoboards officiella Youtube-kanal – full med träning och motivation.

Välkommen till Indoboard-världen!

Ambassadör: Albin Nilsson

Vi på Indoboard Sverige har flera ambassadörer inom svenska IndoBoard- SUP- och surf-världen som vi sponsrar med brädor och balansutrustning! Vi är i år jätteglada över att kunna presentera Albin Nilsson som IndoBoard Sveriges senaste ambassadör. Albin är med i svenska landslaget för lonboardsurf och har vunnit både VM och SM. Under Hallifornia-festivalen i Varberg upptäckte han IndoBoard och blev ”hooked direkt” som han själv uttryckte det. Jättekul! Planerar du ett event? 

Är du intresserad av att ha med Indoboard på ditt nästa event? Kul! Vi på Indobaord Sverige gör massor av event runt om i landet varje år! Vi lånar/hyrut även ut utrustning till företag och föreningar som gör event. Läs mer här och kontakta oss på telefon eller mail. Eller kom förbi oss i butiken!

Vårt team!

Vi har ett super-team av instruktörer som håller i event, träningar och kurser i alltifrån Indoboard, SUP-paddling, och Slackline till Yoga, Enhjuling och Jonglering. De är alltid peppade och redo att inspirera och introducera alla de här sporterna för dig, dina vänner, dina kollegor och din familj! Läs gärna mer om vårt team här (LÄNK)