Om Slackline - SLACKLINE-SHOPGå på lina och öva din balans, koordination, koncentration och uthållighet!

Slackline är en ganska ny sport och aktivitet i Sverige som fått ett extremt uppsving de senaste åren. Nu växer intresset år för år! Från början var det främst klättrare som gick på lina – som en sido-aktivitet för regniga dagar. Än idag är slackline väldigt stort inom klättervärlden, men målgruppen har vuxit sig enormt mycket större och idag går vem som helst på lina, var som helst och hur som helst! För oss på Gibbon är det otroligt roligt att se och vi är glada över att få vara med och driva på utvecklingen och sprida slackline som sport, aktivitet, lek och träning!

( Bild Jaan Roose Kungsträdgården 2018)


Gibbons mål har från början varit att göra slackline tillgängligt för alla. En viktig anledning till att det här lyckats väldigt bra är antagligen produkternas kombination av bra kvalité och enkel konstruktion. Linorna kan användas av alla och är enkla att ta med och spänna upp överallt!

“In everything we do, we believe in driving excellence in focus and core strength, to balance mind and body, delivering improvement on everyday life.” – Robert Kaeding, VD och grundare av Gibbon Slacklines

Alla kan lära sig gå på lina! Egentligen bör också alla regelbundet träna sin balans. Precis som konditionen är balansen en färskvara som vi alla måste underhålla. Det är också det som är så roligt med slackline – vi kan alltid bli bättre.

Det bästa med att gå på lina är, förutom de självklara effekterna på din balans och koordination, att linan kan användas på så många olika sätt. För att nämna några kan den till exempel vara ditt träningsredskap för styrka och kondition på gymmet, den kan användas för rehabilitering efter skada eller som ren balansträning för att utmana hela din fysiska förmåga. I många sammanhang är en slackline också det perfekta komplementet för sociala tillställningar – som för picknicken i parken eller släktkalaset i trädgården.

En viktig anledning till att slackline har blivit så otroligt populärt de senaste åren är antagligen att intresset för hälsa och välmående ökat. Det blir allt viktigare för oss med balans i livet och balans i kroppen. I och med detta får allt fler upp ögonen för balansträning – som är så central i alla former av fysisk aktivitet. En god balans bidrar till starkare stabiliseringsmusikler i fötter och knän och ger bättre rörlighet och koordination vilket även minskar risken för skador enormt. Balansträning förbättrar även din uthållighet – både fysiskt och mentalt.

Dessutom är balansträning med Slacklines väldigt roligt! Träningen får du på köpet! Gibbon Slacklines spänner du enkelt upp mellan två träd, var du en är. Ta med linan på utflykten, till kompisarna eller på resan – spänn upp den – gå och umgås. Alla övar utifrån sina egna förutsättningar och alla blir bättre väldigt fort. Kolla in våran Guide: Lär dig gå på slackline (LÄNK) för hur du börjar, steg för steg.

Välkommen till Slackline-världen! Lycka till och ha så kul!


Planerar du ett event? 

Är du intresserad av att ha med Slackline på ditt nästa event? Kul! Vi på Gibbon Slacklines Sverige gör massor av event runt om i landet varje år! Vi lånar/hyrut ut utrustning till företag och föreningar som gör event. Läs mer (LÄNK)  och kontakta oss på telefon eller mail. Eller kom förbi oss i butiken!

Vårt team!

Vi har ett super-team av instruktörer som håller i event, träningar och kurser i alltifrån SUP-paddling, Slackline och Indoboard till Yoga, Enhjuling och Jonglering. De är alltid peppade och redo att inspirera och introducera alla de här sporterna för dig, dina vänner, dina kollegor och din familj! Läs gärna mer om vårt team (LÄNK)